Assisterande domare: John Welén (AD1) och Hamid Zahedi?
?Matchtruppen: Nikolay, Martin, Per, Andreas, Marco, Christoffer, Simon, Sebastian, Philip, Edvin, Colin, Alexandre, Arizio, André, Mikael och Anton.?Saknas: Alfred (skadad), Johan (skadad), Olle, Gustav och Rasmus.

Startelvan: Nikolay, Per(K), Andreas(45), Marco, Simon, Sebastian, Philip, Alexandre, Anton(67), André(75) och Colin.
Avbytare: Martin, Christoffer(75), Pelle, Edvin(67) och Arizio(46).
Lagledare: Johan Bjuremo, Putte Persson och Luís Alter.
Varning: Andreas (36)

1-0 Niklas Bengtsson (3)
2-0 Daniel Olsson (88)

Det finns inte så mycket att säga om den första halvleken hemmalaget var klart det bättre laget. Vi visste på förhand att vi skulle få bekänna färg men vi visste inte riktigt vad som väntade oss då Forshaga var ett av dom få lagen vi inte har sett spela än. Det är utan tvekan ett bättre lag än ifjol.

Hemmalaget tog kommandot från start, första anfall och dom kom till en rätt bra chans men vi lyckades försvara oss. Vi försökte rulla boll men dom började pressa oss högt och i stort sett med fem spelare och vi lyckades inte hålla bollen inom laget mer än 3-4 passningar. Kanske var det seriepremiär nerver eller lite för stor respekt gentemot Forshaga?

Forshagas nyförvärvet Niklas Bengtsson skulle ge hemmalaget ledningen efter en snabb omställning hur märkligt det än kan låta, vi lyckades komma på offensiv planhalva för första gången och pressade dom men med två passningar och en längre boll så kom deras skyttekung fri med Nikki och lobbade bollen över honom, 1-0 runt den 5:e minuten.

Vi orkade inte lösa deras högpress och det skulle bli en lång halvlek. Vi blev rejält tillbakapressade och tvingades försvara oss i stort sätt hela tiden. Vi gör det bra för dom skapade inte speciellt mycket mer och det dom skapade var gåvor från vår sida, men det var dom som kontrollerade matchen. I en av dom få tillfällen vi lyckades komma i en organiserad anfall där Anton och Colin hade en fin samarbete så prickade André ribban med ett bra skott, 1-1 i halvtid hade inte varit rättvist men det var inte långt ifrån att hända.

I halvtid plockades varnade Andreas ut och in kom Arizio. Sebastian gick ner som mittback och Alexandre var nu tillsammans med Colin och Philip på mitten. Vi kom ut till 2:à halvleken som ett helt annat lag och tvingade hemmalaget att spela ett mer direkt spel som dom inte vill.

Nu såg vi ytorna som hemmalaget lämnade när dom pressade som dom gjorde och vi försökte att såra dom där, detta gjorde att deras press avtog och att vi nu kom in i matchen på ett mycket bättre sätt. Arizio kom in bra i matchen och började hota hemmaförsvaret på ett sätt som vi inte lyckades med under första halvleken. Han tog även ett stort ansvar defensivt och hjälpte Simon en del.

Hemmalaget var på väg att komma genom vid två tillfällen men först Sebastian och sedan Alexandre bröt i avgörande stund innan deras anfallare avslutade. Från den 60:e till den 85;e minuten var det vi som hade mer av spelet, minns ett anfall där Colin petar bollen förbi sin gubbe och tar fart för att komma fri när han drogs ner med domarens godkännande, vi gick från en möjlig friläge till ingenting.

Ju mer klockan gick desto mer fick vi se Arizio, han kom till en fin avslutningsläge men tvekade lite innan han bestämde sig för att skjuta, bollen täcktes ut till en hörna. På den höll Philip att slå direkt in i mål men den nickades bort. Runt den 67:e minuten återerövrade vi bollen på mitten där Sebastian passade till Alexandre och denna till Philip som fick anstränga sig för att få tag på bollen och skickade den vidare till Colin som hittade Arizio som klev in i straffområdet och avslutade tätt utanför stolpen. Nu hade vi börjat förtjäna ett mål.

Hemmalaget hade en kanon chans att göra 2-0 i en fin anfall ute på sin höger kant men avslutet smet strax utanför bortrestolpen. Edvin blev nästa man att bytas in på Antons plats ute till höger. Nu började det ta tid för hemmalaget att ta inkasten, frisparkarna och insparkarna, ännu ett tecken på att vi nu kändes nära till en kvittering. Runt den 72:a minuten på en inkast till hemmalaget så trodde André på att hemmaspelaren skulle slarva och hann upp en boll före backen och lyckades ta sig förbi ännu en försvarare fick dock bollen lite för långt ifrån sig men hann ändå komma till ett avslut som en utrusande målvakt lyckades rädda.

Strax därefter fick André utgå då han inte orkade längre med smärtorna i ryggen efter en hårdare tackling i slutet av första halvleken, in kom Kigge och Edvin fick nu gå upp på topp medan Kigge gick in som mittback och Sebastian upp på mittfältet igen. Hemmalaget skulle stänga matchen i den 88;e minuten med ett välplacerat skott, 2-0 var ett faktum.

Tyvärr så gav vi ett mycket bra Forshaga 45 minuters försprång, för hade vi spelat som i andra halvlek hela matchen så hade slutresultatet kunnat vara en annan. Vi gratulerar Forshaga och får ta nya tag till veckan, tre träningar och sedan väntar IK Arvika på lördag på Björnevi.

Här kan ni sett ett sammandrag av matchen.
Här kan ni se Afonsos tankar om matchen.